Lite om livet på landet hos oss

lördag 8 januari 2011

Helgledigt

Helgdag igen, ledig lördag det är alltid trevligt. Inget direkt på schemat heller under dagen och då får man helt plöttsligt ganska mycket gjort. Fixade färdigt i köket på morgonen, samtidigt som melodikrysset löstes (dock inte allt idag skall erkännas). Vi rörde ihop en kaka som fick gräddas under tiden och Lillkillen hjälpte mig att möblera bland blommorna i köksfönstret när jag knöt upp nya gardiner. Mycket på en gång men det funkar i pyjamas :)

De små knytkapporna från miljögården är en favorit
Nya blommor gör mycket för vårkänslan när julen ska bort. Lite tulpaner, nya murgröna och riktigt rosa Azalea som jag inte kunde motstå igår. Ser fram emot krokus och pärlhyazinter med, men de vita var inte redo än så jag väntar tålmodigt.


azalean kikar fram bakom gardinen


murgröna i liten zinkkruka (madame stoltz)  på tallrikshyllan

Efter lunch hälsade jag på hos farmor en sväng, hon flyttpackar och då kommer mycket grejjer fram kan man säga. Vi fastnade i alla gamla fotoalbum, MÅNGA fotoalbum. Alla sorters bilder, på farmor och farfar som barn på 30talet, till foton på oss barnbarn på 80 och 90 talet. Flera album från deras resor i världen och sen en hel stor hoper med foton på blommor, skog och vatten, det farfar älskade att fota allra mest.

I eftermiddags kom kusinerna från Nygård över på lite mat och massa lek och bus. Lite lördagsgodis på det och energin och ljudet var på topp..
Nu landar vi i soffan och avslutar denna lediga lördag med en film, varma plädar och tända ljus.


2 kommentarer:

  1. Hejsan! Va himla duktig du är på att blogga...och jag gillar speciellt alla fina bilder! Bloggen finns nu med i Favoriter ;-) Kram Mona

    SvaraRadera
  2. Tack kära du.. ja och jag tycker det är riktigt roligt också så det gör ju att man försöker lite mer då med att lära sig.. kameran är ju en djungel av olika finesser men får försöka hitta en liten kurs hos kusinen till att hitta finesserna på den.. Tack för besöken..

    SvaraRadera