Lite om livet på landet hos oss

tisdag 17 maj 2011

Kalashelgen är över


Förjätmigej i småvaser, servetterna från meandi, i bakgrunden vimplarna
 Vips så var det över. Stoj och stim, glass, kakor och paket i mängder. Det är härligt med barnkalas men det tar på föräldrarnas krafter. Lördag var det kompisen Melvin med familj, de lekte alla barnen och det var full fart, riktigt barnkalas med fiskdam och glass i strut. Till kvällen var vi hos goa vänner på grillning och det avslutades med fireshow. Lillasyster med sambo, de är så duktiga. Bara ett litet missöde av en träff i pannan med brinnande kedja, fast hon är en tuff brud så en liten ramsa så var det bara till att fortsätta.
Söndag morgon började i gryningen så att säga, vaknade vid 05.20 och då började tankarna snurra så det var bara att gå upp. Det var en ljuvlig morgon, det hade regnat hela natten och blåst men lugnat sig till morgonen. Solen strålade på det våta gräset och fågelkvitter i den lite ljumma klara luften, sådana ögonblick är härliga. Jag gick där i den tysta morgonen med gummistövlar och plockade småblommor, klippte äppelkvistar och bara njöt.




 Dukade och fixade med det mesta sedan efter ett par timmar var det dags att väcka grabbarna. En dag till med kalas, (svårt att förklara på måndagen sedan att det inte kommer någon och sjunger och har med sig paket, när det varit en hel vecka fyll med sånt).

 Prinsen följde med mormor på lite turne och då fick mamman fart. Dukning, blommor, cupcakes, våffelsmet, just byta till en ren klänning, sätta upp håret och sen var det dags för hela familjen. Väldigt många fina paket det är ju lika roligt för mamman att se allt det fina och roliga. Efter kalaset gick vi på fotboll, lagom avslutning på söndagskvällen, lillprinsen var helt slut så han somnade i vagnen 25 meter från ytterdörren och sov igenom hela matchen. Lite tråkigt att vädret inte var med oss i helgen, bland paketen var ju en superfin drake, simbassäng och en superfin cykel, hade solen varit lite varmare kunde vi testat alltihop men det är klart det kommer en lång och härlig sommar snart!

1 kommentar:

  1. Tack för gotte fika i mycket fin miljö! Kul att Emil blev så nöjd över sina paket! :-)

    SvaraRadera