Lite om livet på landet hos oss

fredag 4 mars 2011

Farfars trappräcke

Här råder fortfarande sjukstuga, lillprinsen har åkt på lunginflamation. Sover mest och så tittar vi på alla filmer vi har, lite av ett "Astrid Lindgren maraton" känns det som, blandat med Pettson och Mamma mu. Men febern ger sig idag så det har nog redan vänt med pencillinet. Lite energi för första gången på hela veckan efter frukost och då skulle det lekas båt uppe på hallen, det är ett favoritställe att leka på. Gott om kuddar och filtar att busa med och korgmöblerna är klättervänliga.

Då var det en brun ytterdörr som ledde ut till balkongen, nu är det 2 dubbeldörrar med spröjsat glas

Virkad kudde Ikea, längst fram är en gammal handduk som jag sytt om och mittenkudden är sydd med lite lappteknik med tygerna jag använt mig av till gardinen. Pläden är av felra röda rutor/ränder/blommor, lapptäcken är mysigt.

Det blommiga tyget föll jag för direkt, kul detalj med en kantning och foring i den lilla klassiska pepitarutan

Fler röda tyger, även små saker hjälper helhetsintrycket.
När vi flyttade in var hallen uppe lite i viloläge kan man säga, en påbörjad renovering men långt ifrån färdigställt. Ytterväggen var iordninggjord men statusen var gipsväggar, murstocken var omputsad då en ny sotningslucka var insatt men grå av murbruk. Våren 06 blev det vårt stora projekt. Denna hallrenovering drog med sig trappan ner, hallen nere och lilla hallen (entren). Uppe satt en liten bit räcke, (som farfar gjort) vid den delen där det ej varit garderober och detta räcke gillade vi. Det lämnades in till en snickare som använde det som mall och sedan kunde vi bygga vidare hela vägen ner med det. Samtidigt som man byter ut och renoverar ett gammalt hus och gör det till sitt så är det jätteroligt att kunna bevara lite av historian, i mitt fall släkthistoria in i det nya med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar