Lite om livet på landet hos oss

söndag 6 februari 2011

Takdropp och halka

Vad härligt det är när man ser ut genom fönstret och ser att det droppar, väl medveten om att det bara är början på februari och att det säkert blir både mer kyla och snö, men är lite lycklig över det idag.
Vi som bor med grusväg, där det inte plogas så flitigt och inte heller finns någon vidare trafik får däremot passa oss lite extra, det är svinhalt (ursäkta ordvalet med det är på pricken rätt). Efter 5 vintrar här vet vi också mycket väl steget efter detta, lervällning, ute och inne en period innan det torkar undan. Men allt som är ett steg mot vår och sommar tycker jag om.
Helgen har varit full rulle, den 1,5 dagen som helgen nu består av. Som jag skrev så har vi hjälpt kära farmor till ny lya och vi var in en sväng idag med och fick upp lite tavlor, lampor och lite mer ordning men det är riktigt mycket grejjer.
"Mammaträff" här i eftermiddag och fullt ös! Så härligt att träffas och prata lite om allt och inget, lite uppdateringar och andra viktiga livsfrågor som får svar, som brukligt över dessa fikastunder. (läs med lite ironi) Riktigt kalas med fruktsallad, glass och tom och jerry kex skönt att det kan va så mysigt även med fika på den nivån.

Framför mig väntar ännu en vecka av stor blandad kompott och mycket att göra, undrar hur det kommer sig att det blir så vecka på vecka.. Träningar, styrelemöten och ett litet "party" till hos marie, sen är det lite helg igen.
Fortsätter med skyltning på jobbet, projekt vitt sovrum med pioner inte jobbigt någonstans kan jag väl säga.



Ingen bild till texten idag men denna ringrostiga lykta kan man ju vila blicken på ett ögonblick..

Hoppas på en bra och inte alltför stressad vecka. Behöver verkligen påminna mig själv om att leva NU och varje NU ibland, inte tänka på nästa hela tiden.

3 kommentarer:

  1. Så sant! Livet är nu, inte sen, då osv. :-)

    SvaraRadera
  2. hej jennie vilken mysig blogg jag kommer titta in här ofta kramis Lina E

    SvaraRadera
  3. O idag när man klev upp var det i stort sett snöstorm... suck... Men nu ser vi framåt o längtar efter vår o värme!
    KRAM

    SvaraRadera