Lite om livet på landet hos oss

söndag 26 februari 2012

Vårsolen strålar!

Vilken fantastisk helg! Man kan inte annat än att bli glad när solen strålar, vi kunde varit utan blåsten dock men man kan inte få allt. Sopat av trappen ute ordentligt idag och lukten av grusdamm är väl ett riktigt tecken på att det närmar sig vår. Vi har haft en riktig "kalas-dag", lillprinsen har haft fullt upp idag. Först 5årskalas i staden med polislek, fotbollsljus på glass och en knasig fiskdamm. Sedan bar det direkt efter av till "bästa dagisvännen" på 4årskalas, med ännu mera bus och glass. Trötta små ögon i eftermiddag så fick jobba för att hålla dem öppna, det blev en fotbollsmatch mot sena eftermiddagen (lite luft piggnar man till av) och sedan var det en mycket trött men lycklig liten kille som somnade..
M har grejjat i tvättstugan idag (jippi) taklist klar, bänkskiva hemma och tillsågad, skåp klara.. en miss hade vi gjort som försenar oss lite.. blandare! dessutom är inte diskhon vi köpt med "inbyggd" blandare utan den ska få plats innanför, får se hur byggaren löser detta. Jag blev lycklig att se lite mer klart iallafall. Vi ställde ett par pärlspont (ska sitta över bänken) mot bänkskivan- det blir så fint! Har ett litet "lager" på byttor, korgar och vägg-förvaring som bara väntar på att få komma upp.
Lite mer snickeri blev det innan kvällen kom på riktigt, nya hatthyllan är tillverkad och nu blir det min tur, målning på schemat.

Det sker ju lite ommöblering här hemma, som sagt har en del möbler hittat nya hem och jag letar ivrigt efter lite nya (gamla nya).. Då gjorde far min mig påmind om en skatt vi sparat i flera år.. (kom inte ihåg det om jag ska va ärlig) vi kollade in den igen och visst den blir bra.. Bilder kommer när "skatten" är städad, och på plats.
Farmors gamla klaffbord har hittat ny plats, det står nu i matrummet. Avlastningsyta, skulle man kunna tro och många önska men inte här hemma. Har lite svårt för tomma ytor.. :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar