Lite om livet på landet hos oss

söndag 18 mars 2012

Vårtecken med lammungar..

Vi ska trottsa detta blöta väder, vi ska åka och titta på lammungar. Svårt att ta tillbaka när man lovat och pratat om det i flera dagar, så det är bara att på med gummistövlar och galonisar. Det ska bli mysigt, trots regn i mängder.
Meddans vi är på ett litet äventyr lillprinsen och jag får M lite lugn och ro och tar till penslen, andra strykningen på alla smygar och kanter. Sedan hoppas och tror jag att den nya "skatten" kommer hem idag, ett gammalt arkivskåp som ska bli "pysselskåp", det är inte gigantiskt på något sätt så får se hur mycket tyger det går in i det men bättre än olika platslådor och korgar utspridda där ledigt utrymme finns i huset. Skåpt är ganska vitt, så får se om det får stå eller behöver en uppfräschning med vit färg. Städas och torkas är ett som är säkert iallafall.

Annars har vi en lugn och skön söndag framför oss. Tvättmaskinen går redan, (den nya är inkopplad och efter att ha läst manualen i tre dagar tror jag att jag har kläm på den) alla husets lakan åkte bort. Riktig lyxkänsla att på markplan få tvätta. Med hem från jobbet igår kom två fina glasburkar, som nu anväänds till tvättmedlet. Vitt band för vittvätt och rosa för färgad (M bad om lappar också för spetsband-systemet är han inte med på, men han lär sig)
Vi har tittat och funderat om det ska bli någon form av överskåp eller bara hyllplan, så hyllplan blir starten och där kommer burkarna bli fina.

Glasburkar från Ib Laursen, 149kr.


1 kommentar: