Lite om livet på landet hos oss

söndag 8 januari 2012

Solstrålar

Vilken underbar vinterdag! Solen strålar på ett vitt täcke (tunnaste laget men fullt tillräckligt för pulka) och så 4 minusgrader. Grabbarna har varit i pulkabacken hos Kusin Alice och fick med sig varm choklad och en liten kakaburk. Det var lockande men jag fick en liten utflyckt med kära mor och vi hittade lite roligheter i storstaden. Snart väntas lite vänner på mat och det har varit önskemål om ntacos, så visst blir det det. Lillprinsen har gjort fruktsallad så riktig söndag med härlig efterrätt blir det med. Tror jag har lite kvar av hemmagjord polkaglass med, raggsockar på det så myser vi till 100%.
Allteftersom i helgen har julen plockats bort från Berghem och efter frukost idag var det granens tur. Vi hjälptes åt att samla ihop att små saker och sedan var det bara själva granen kvar, den är fortfarande kvar! Kanske till kvällen är även den ute.
Det blir på nått sätt rent och luftigt (endel tycker tomt) när julen läggs i lådor. Nu åter fram med tyger, kuddar i ljust ljust rosa, vitt och lite grått.. våren är fantastisk att längta efter. ( Bara två veckor kvar sedan är det dags för vårmässa på Formex)
23 dec mitt i matlagningsröran satte vi upp lite hyllor i köket,
porslin i ljusrosa och vitt blickar mor vår.


Har lite krokar på lager som är tänkta att sitta under hyllplanet men de får vänta tills jag har fått hem koppar/skålarna som de skall användas till.
Granen må va kvar men i köket är det helt "jul-fritt".

1 kommentar:

  1. Så fint så fint!! Gillar verkligen de små formarna från IB Laursen.. för att inte tala om Matteusporslinet :) Blev så fint på din hylla!
    Ha en fin vecka! Kram Tilda

    SvaraRadera