Lite om livet på landet hos oss

måndag 9 april 2012

Had a happy easter!

Hoppas det är lika för dig! Lång skön helg (lite jobb i lördags men det var bara en stund) tyvärr utan sol o värme. Minns förra året, då var vi hemma i solen och trädgårdsarbetade i flera dagar. Förra året var lillprinsen dock i värre skick, efter en svår lunginflamation, årets påsk inleddes bara med lite feber och en rinnande näsa, så man får väl tycka att det var okey. Vi missade påskfesten på dagis men han tyckte det räckte med påskfest hemma.
Fredagen var det middag hos farmor, helt enligt tradition så mumsade vi på raggmunkar. Minns inte det år vi inte ätit detta, antalet runt bordet varierar allt ifrån 10 till 35. I år var vi en liten skala men lika gott var det!!
Igår var vi många runt bordet här hemma i berghem, morbror m familj och mor o far o lillasyster, det blir så mycket skratt en sådan dag/kväll så det lever man länge på.
Lagade ocg förberedde med mat i dagarna två, så gott det blev. Räktimbaler i ostbågar, helstekt lax, färskpotatis, sparris och sås, toppat med nutellasemifreddo. Mums! Glad över vårt nya kök i dessa lägen, det bli mycket lättare och roligare att fixa med all mat i detta kök. Testade Leilas påsk-cupcakes med, så söta.



Idag har varit en riktigt söndag, lite slött och slappt men de dagarna behövs med. Lillprinsen har haft lekbesök och det var mycket uppskattat. En trevlig fikastund fick jag och det blev spännande planer och nya ideer av det.
Ikväll tar vi sängen tidigt och laddar för resten av veckan. (Jobbar 2 1/2 dag, så det blir en lagom vecka:))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar