Lite om livet på landet hos oss

tisdag 31 juli 2012

Skördetid och loppisfynd!

Glest mellan inläggen nu i semestertid.. det hjälper ju inte att jag har ett dataproblem hemma med. (eller obefintligt just nu för den är inte kvar hemma) Nu struntar vi i det..
Har haft en dundervecka på soliga öland, bara en dag med moln annars gassande sol, värme och massa lek och bus med barnen. Ms bror o familj delade veckan med oss och det var fullt ös! Vi delar intresset för god mat, så det blev det mycket av, gott rödvin och så klart loppisar! (ni som varit på öland vet att det duggar tätt av sådana) Vi hade trångt i bilarna på nervägen och inte blev det rymligare på hemvägen:) Men allt går och våra duktiga M o M fixade det galant. I hamnen ( i byxelkrok) fanns gott om småbodar som vi gillade skarpt.. där hittade vi lite leksaker, presenter och att få fina små påsar till sakerna är ju det lilla extra. Glad belv jag speciellt över en gammal resväska (lillprinsen ska få den på sitt rum senare, när han inte längre är ljusblå-lime-söt-ja ni fattar) en påse green gate kom med hem, en stor trasmatta, och söta presenter till töserna två som fyller snart.





















Nu fortsätter semestern hemma, M har sista veckan och han jobbar på för fullt, det målas och fixas med veden, grävs och imorgon börjar rivningen av balkongen och entren.. puaH!!
Jag har kört mer på husmors-stilen.. igår plockade vi vinbär, E fick lite olika storlekar på burkar så han hade fullt upp att ösa, fylla och fixa, men framförallt äta. Sedan blev det en burk hallon och lite svarta vinbär men vid det laget var det myggtime så då gick vi in.. En levernas kantareller kom mor med och idag fyllde M o E skålar med blåbär så köksbänkarna såg riktigt somriga och färgstarka ut.
Idag har det bakats bullar, kanelbullar och en variant med blåbär, båda riktigt populära!




Sedan kokade jag och mor gele som nu står i köket och svalnar, svampen är omhändertagen (och misstänker att vår "rivningshjälp" vill ha det till middag imorgon. Imorgon ... ja vem vet.. hoppas på sol!

Hinkarna skrev jag om tidigare i våras, loppisfynd!













Det blev mycket idag.. njut nu av sommaren som är kvar, det ska jag!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar