Lite om livet på landet hos oss

söndag 5 maj 2013

Ohoj Pirater!

Så har vi haft vårt första barnkalas! det gick som en dans och tror att alla barn var glada och nöjda. Strålande sol och värme gör ju livet mycket lättare med, både för små och stora. Det var uppställt en balansgångbana med vedkubbar som alla fick gå på för att sedan krypa in genom dödskalle-skynket. Utanför stod saftflaskor i vatten ( i brist på sjö använde vi os av den stora zinkblajan) och barnen såg med sin fantasi genast fullt med hajar rumt ikring. Med på skeppet fanns ju också kapten krok-piraten ( pappa M) och en "tjockispirat" ( som de snällt kallade mig).. Tack snälla Jessie för din tid här!
Det blev kanonkulor (köttbullar och småpotatis) på spett och kycklingklubbor till piratlunch, efter lek var det sedan tårta, chokladbollar och vattenmelon, alla i pirat-tema.
Sedan var det skattjakt!
Alla barnen jobbade tilsammans och turades om ( kul att se hur väl det funkar, inga tårar eller sura miner) och inlevelsen var 100% och det blev ordentligt jubel när de i vedboon tillslut hittade en skattkista fylld med guldpengar och godispåsar.


Inte riktigt de färger vi har hemma i vanliga fall, men för en dag funkar det ju:)

Som pynt på bordet stod pippis båt, "Hoppetossa"







Ett hajgap av vattenmelon, fylld med fiskar:
 En helt ljuvlig dag och det var lika kul att förbereda som att sedan förverkliga det. Prinsen vår var så nöjd och somande på två röda vid sju:)



Tårtan är köpt hos Linda BLomkvist i Anneberg
 En "viktig" helg avklarad och vi tar nya tag med lite kalas nästa helg när E fyller. Det blir då lite grillning och en hemmagjord glassbar. Efter det hoppas jag på tvillingar! Magen är riktigt stor nu och kan mest tycka den är ivägen:). Mycket kontroller och tider där de har full koll på dem, de växer precis som de ska och allt är kanon! Ultraljud i torsdags (med en helt underbar barnmorska, som vi "bokade till den stora dagen:)) då såg vi att de små liven har hår på huvudet och väger ca 2100gr och 2300gr, "plussa" sedan tillbehören man bär på x2 så kanske ni får en bild av vad jag bär på:)
Har fått en dag för igångsättning (behöver inte å 40veckor) så vi räknar ner.
Igår blev det äntligen ett steg framåt i hallen, det flytspacklades klart och vi tar förmiddagen idag till att inhandla klinker. Sedan kan vi äntligen öppna dörren där och då kommer vi inochut med vagnen med:)

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt kalas!! O vilka underbara föräldrar som fixar ett pirat kalas!!

    SvaraRadera
  2. Vassego. De va så trevligt så! O ett så lyckat kalas! Nöjda o glada barn. Kram

    SvaraRadera