Lite om livet på landet hos oss

onsdag 13 mars 2013

De otroliga åren...














De otroliga åren...
Där befinner vi oss, som familj, som föräldrar och som par. (och kommer göra ett par år framöver).
Vi har de senaste veckorna lyssnat, diskuterat och tittat närmare på denna "överskrift".
Barn är fantastiska, på många sätt.. finns inga tvivel om detta men som förälder får man ibland påminna sig om att låta dem få visa det. Kanske lite mer i deras takt, på deras vis och med deras ord.
Något vi varit överrens om på "kursen" är att tid tyvärr får spela för stor roll i våra liv idag, inte minst sättet vi använder vår tid på.
Vi känner både M och jag att detta varit en riktigt bra "tidsinvestering" i dessa kvällsträffar och känner att den skulle absolut vara värd att gå igen, om ett par år när vi då har tre juveler att dela vår tid på.
Mycket av det vi pratat om och reflekterat över är känslor, åsikter och "kunskaper" vi redan har och delar med varandra, det behövs dock att man diskuterar och påminner varandra om dessa med jämna mellanrum (ibland dagligen)
Vi har nu bara en träff kvar, vilket känns lite tråkigt, det har blivit ett härligt gäng som delat mycket. Två härliga tjejjer har under dessa 9veckor delat material, tankar och en fantastisk vägledning med oss.
Vi tackar för oss och kan inte annat än att rekomendera fler föräldrar till att ta del av deras kunskaper och enorma erfarenheter.
Tankarna kring tid har snurrat ordentlig. När vi i "läxa" första veckan fick: att leka med sitt barn i 10min/dag och insåg att dessa 10min inte fanns, 7dagar i rad, då blev jag nästan rädd.
Vad gör vi som föräldrar som är så vikitgt att det inte finns 10min till barnen, som just är det
viktigaste vi har?

Iochmed tvillingarna inser vi mycket väl att tiden med vår prins kommer minska. Att tiden utanför jobb, sysslor och "måsten" nu ska delas på fler.
Men det handlar inte om kvantitet av tid utan kvalitet på tiden vi ger, (som vi så ofta fått höra nu).
Och kvaliten på tiden med Vår Prins känns nu som betydligt större. Vi är helt överrens om att det minsta vi kan ge, är tid.
Mer tid till det viktigaste vi har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar