Lite om livet på landet hos oss

torsdag 24 januari 2013

Frostigt och otroligt vackert!

Vi tog en kort promenad med hunden
igår mitt på dagen, brr kallt men vackert.
Det är som en fantastisk målning ute, vackert och kristallklart. (men förbaskat kallt)
Äntligen känner man av att mörkret börjar minska, det har varit en bidragande påskjuts i tröttheten tror jg, detta ständiga mörker. De dagar när solen också då skiner och nästan värmer (inomhus) så känner man att det kommer en ljus vår i år med.
Var i helgen på formexmässan i Stockholm och där var det vår, vill jag lova. Att kliva in från kyla och snö till en så stor lokal fylld med blommor, smaker, dofter och pasteller på textil, prylar och ... allt!
Ganska tidigt in på dagen slår vi oss ner i Green gates monter, den strålar av färger och badar i ljus från ala lampor. De bygger upp som en liten trädgård med klädstreck, små trämöbler, gummistövlar prydda med små rosor, sedan ett litet utekök maxat med skålar, muggar, handdukar, fökläden och allt annat vackert. Här njuter jag! Det ger otroligt myckt glädje och en riktigt energiboost inför våren.
Vårmässan är alltid ljus och man ser hos många lyktor och skålar i glas, textil i tunnare material i ljusa färger, överallt är det nerputtat vårblommor och här och var spelar man på vattentema med ett litet fågelbad, litet fall eller som hos fantástiska "västergården" dä man byggt en liten (vet inte ordet kallar det för vattenbana)


Vi bara strosade i B-hallen och rätt var det var blev vi stående framför denna monter. Helt enormt! Det var uppbyggt av Pallkragar som "fondvägg" och som bordsskivor, mängder med deras fina vita keramik, sylter, safter, och godsaker. Lampkronor av purjolök (låter kanske inte lika fantastiskt som jag vill men men in och kika på deras bilder så ser ni, både hemsidan och på facebook). Det gav mig masoor med tokiga ideer och väntar på lite vår och sommar i trädgården så kanske något av det kan bli verklighet:)



(Har lånat deras bilder från formexmässan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar