Lite om livet på landet hos oss

söndag 12 augusti 2012

Slutspurt på semestern..


ja, det kan man verkligen kalla "spurt". Fast den sträckan är längre än vi hoppats på, så det blir en fortsättning på detta under jobbstarten med..
Vi har haft en liten läcka från balkongen och vi diskuterade fram o tillbax om vi skulle riva upp det nu, allt eller laga innifrån och täcka ute.. M började förra helgen......och inget blev som vi först bestämt!!
Vi har än idag inte gjort någon "smidig" renovering av vårt hus, alltid har något extra tillkommit eller "dykt upp" som vissa säger.. och visst även denna gång.
Här kommer lite bilder så förstår ni hur mycket MER det blev än "bara fixa läckan"



utsikten från balkongdörrarna uppe på hallen för ett par dagar sedan


detta skrev jag när vi renoverade hallen för 6 år sedan.
Inte trodde vi väl då att vi så snart igen skulle se det.
 Snart skrattar vi åt det lika mycket som man blir arg och ledsen över motgångar som tar så mycket extra tid och kostar så mycket extra pengar, men vi får ju det tipp-topp i slutändan:)
Positivt i det hela är ju att vi inte kunde bestäma oss för om vi skulle byta fönster och dörrar, men nu har vi facit i hand så det blir nytt hela vägen. Fönster i samma modelll som resten av huset och till min glädje pardörrar in i huset. Men det är en bit dit, jag vet! När man tillbringar dagen med att "motorsåga" sig igenom timmer först det gamla och sedan pussla in nytt så förstår tillochmed jag (som är tidsoptimist) att val av ny tapet är långt bort i kalendern..
Som tur är har vi världens bästa mor o far Molle, som hjälper till, och hjälp kom även av lillebror, mattias och farbror idag, fler händer gör det lättare.
Mor och jag har skött markservicen, först är det kaffe, svalkande dricka, lunch, fika och sedan middag (det tar ju ett par timmar bara det, men tror de uppskattar det meddans de jobbar) mellan varven har vi plockat bär av alla de sorter och mängder med svamp, gjort saft, bakat och allt annat plock ikring..
Ska inte använda ordet "utvilad" som känslan nu inför att börja jobba men det är bara att ta av "reservlagret" med energi, som sagt så är denna lilla lagning inte på lång väg slut.


hallon, svartvinbär och vårkärsterbär= sommarsaft

1 kommentar:

  1. OMG va du är full av energi!!! Blir svett av att bara läsa din blogg =)
    KRAM

    SvaraRadera